Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΖΙΜΗς ΠΑΝΟΥΣΗς

Γεννήθηκε στις 12 Φλεβάρη του 1954 από μικρασιάτες πρόσφυγες γονείς - τον Θεόδωρο και τη Φωτεινή - στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Χολαργό. Το 1973 βρίσκει από αγγελία δουλειά σε περιοδεύοντα θίασο. Στη συνέχεια εγκαταλείπει το θίασο για να δουλέψει ως υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα από την οποία θα παραιτηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι παντρεμένος με τη Λίλη και έχει έναν γιο, τον Άρη.


Μουσικά δηλώνει αυτοδίδακτος και παίζει λίγο απ' όλα. Πρώτες προσπάθειες στο χώρο της μουσικής έγιναν με το σχήμα Χαρούμενη Κουδουνίστρα όταν ακόμα ήταν στο Γυμνάσιο. Στα μέσα με τέλη της δεκαετίας του '70 σχηματίστηκαν οι Μουσικές Ταξιαρχίες από τον Τζίμη Πανούση (φωνή, στίχοι, μουσική) και τους Σπύρο Πάζιο (κιθάρα), Γιάννη Δρόλαπα (κιθάρα), Βαγγέλη Βέκιο (τύμπανα) και Δημήτρη Δασκαλοθανάση (μπάσο, πιάνο). Η πρώτη τους εμφάνιση σε κοινό έγινε το 1980 στο "Skylab" στην Πλάκα, ενώ η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά είναι ο δίσκος Μουσικές Ταξιαρχίες που κυκλοφόρησε από την MINOS-EMI το 1982. Νωρίτερα (το 1980) είχε κυκλοφορήσει μία ανεξάρτητη παραγωγή σε κασέτα, το Disco Tsoutsouni.

Ακολούθησαν οι δίσκοι Αν η Γιαγιά μου είχε Ρουλεμαν (1984) και Hard Core (ζωντανή ηχογράφηση, 1985). Το 1983 οι Μουσικές Ταξιαρχίες καμουφλάρονται κάτω από το όνομα Alamana's Bridge και συμμετέχουν στο δίσκο-συλλογή ελληνικού ροκ Made in Greece Vol.1, παρά τις αντιρρήσεις της τότε δισκογραφικής τους εταιρείας. Από τον επόμενο δίσκο Κάγκελα Παντού (1986) ο Πανούσης αποφασίζει να συνεχίσει μόνος του.

Η ιδεολογική στάση του Πανούση και η καυστική του σάτιρα τον έχει φέρει αρκετές φορές αντιμέτωπο με το δικαστήριο, αρχής γενομένης από το 1980, με μία κατηγορία από το Πλημμελειοδικείο Καρδίτσας για περιύβριση αρχής. Ακολούθησαν αρκετές δίκες με κύρια κατηγορία την αθυροστομία του Τζίμη αλλά και τον καυστικό του στίχο που έθιγε άμεσα και έμμεσα πρόσωπα και καταστάσεις. Είναι γεγονός ότι κατά την περίοδο πριν την κατάργηση της λογοκρισίας (περίπου το 1984) από τους δίσκους των Μουσικών Ταξιαρχιών λογοκρίνονταν λέξεις που "προσέβαλαν τη δημόσια αιδώ". Με το δίσκο Δουλειές του Κεφαλιού, σύρεται στα δικαστήρια για περιύβριση εθνικού συμβόλου αφού στο εξώφυλλο του δίσκου εικονιζόταν να ανοίγει τρύπες σε ελληνικές σημαίες. Παρόλα αυτά ποτέ δεν κρίθηκε ένοχος για αυτές τις κατηγορίες.

Το 1997 άρχισε νέος κύκλος δικαστικών αναμετρήσεων αυτή τη φορά για συκοφαντική δυσφήμηση, με αντίδικο τον Γιώργο Νταλάρα τον οποίο ο Τζίμης Πανούσης περιέπαιζε κατά τη διάρκεια παραστάσεών εικονίζοντας τον να βγάζει λεφτά από το στόμα του, για τη στάση του σχετικά με τις, μόνο κατ'όνομα σύμφωνα με τον Τζίμη Πανούση, "αφιλοκερδείς" συναυλίες του. Ο Γιώργος Νταλάρας κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, που ίσχυσαν μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, και απαίτησε από τον Πανούση να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη φωνή και την εικόνα του στις παραστάσεις του, με πρόστιμο αν το έκανε ενός εκατομμυρίου δραχμών για κάθε αναφορά. Αργότερα ζήτησε ποσό αποζημίωσης εκατό εκατομμυρίων δραχμών για ηθική βλάβη αλλά τελικά η υπόθεση έληξε με καταδίκη του Πανούση σε φυλάκιση πέντε μηνών με αναστολή από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Ο Πανούσης στις 27 Μαΐου 1999 κατέθεσε έφεση η οποία απορρίφθηκε από το εφετείο Αθηνών στις 21 Δεκέμβρη του 2000. Η απόφαση επικυρώθηκε ξανά από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών το Μάη του 2002 και τελεσίδικα τον Απρίλη του 2004 από τον Άρειο Πάγο. (Ο Πανούσης πάντως συνέχισε να αναφέρεται δημόσια στον Νταλάρα, αλλά χωρίς να τον ονομάζει - έλεγε απλώς "ο ακατονόμαστος") Ένα εξώφυλλο στο περιοδικό Κλικ το 1999 πού έδειχνε τον Τζίμη ντυμένο αρχιεπίσκοπο να δαγκώνει ένα μήλο κρατώντας την κιθάρα του ήταν η αιτία για την κατηγορία αυτού και των εκδοτών του περιοδικού για καθύβριση θρησκεύματος. Οι κατηγορούμενοι έφυγαν ομόφωνα αθώοι από το ακροατήριο. Μια από τις πιο γνωστές κατηγορίες που αντιμετώπισε ο Πανούσης και αναπαράχθηκε πολύ από τα ΜΜΕ (όπως και αυτή με τον Νταλάρα) ήταν η κατηγορία για προσβολή εθνικού συμβόλου, αιτία της οποίας αυτή τη φορά ήταν η αφίσα της παράστασης Της Πατρίδας μου η Σημαία η οποία έδειχνε την ελληνική σημαία με ένα σφυροδρέπανο στη θέση του σταυρού. Μετά την αυτόφορη σύλληψη του και τη δήλωση του "εγώ, τον σκότωσα, εγώ" Αρχικά καταδικάστηκε σε εξαγοράσιμη ποινή τεσσάρων μηνών φυλάκισης αλλά τελικά αθωώθηκε δευτεροδίκως από το 5ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Στις αρχές του 2005 ο Πανούσης καταδικάστηκε, ερήμην, από το πρωτοδικείο Πάτρας για εξύβριση αστυνομικού επειδή κατά τη διάρκεια παράστασής του στην πόλη έκανε τηλεφωνική φάρσα σε συνταξιούχο αστυνομικό. Ο καλλιτέχνης έχει ασκήσει έφεση η οποία εκκρεμεί. Η υπόθεση εκδικάστηκε τελικά στις 8 Γενάρη του 2008 ενώ ακόμα εκκρεμεί και αγωγή η οποία έχει καταθέσει ο συνταξιούχος.



\





Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

K.MITSOTAKIS

Ανηκει στην ρατσα(μητσοτους/μητσοτους),μονιμη διαμονη εχει στα καρπαθια,οπου ο πυργος ειναι κληρονομια απο τον Βλαντ Τσεπες τον λεγομενο και δρακουλα.Χειμωνα καλοκαιρι βαζει αντιλιακο,ο ηλιος μπορει να του προκαλεσει εγκαυματα εως και λυωσιμο.Αγαπημενο φαγητο το σουσι η κρεας ωμο,ανεξαρτητου ζωου.Αγαπημενα ποτα η βυσσιναδα και σαγκρια με 10 σταγονες αιμα.Αγαπημενα παιχνιδια,ο γκρινιαρης,παρτα ολα,κρεμαλα.Αγαπημενα ζωα,οι σαυρες,οι νυχτεριδες,τα γκολεμ.ΠΡΟΣΟΧΗ δεν μπορει τον σταυρο,τον αγιασμο και δεν ακουει λειτουργια.











K.SIMITIS.

The voyage of the pokopiko taperman.Long live MAKETO.







ΑΦΙΕΡΩΜΑ POLICE.









ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΝΕΛΟ.

Το σκυλακι που ειναι παντα με τους διαδηλωτες και και κανει ρομπα την police.











Ο Κανελος εχει φαει κλωτσιες απο ζητα αλλα δεν πτωειθηκε και πηγε να δαγκωσει το ποδι του.Ακομα μαζι με διαδηλωτη εχει συνοδευσει καποιον κυριο που ηταν τυφλος να περασει στο απεναντι οδοστρωμα.VIVA KANELOS.

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΣΥΛΛΟΓΗ φωτογραφιων,οπου ο καλιτεχνης ενεπνευστην απο την ομιχλη της λαικης κουλτουρας εχοντας ως υποζυγιο την αυξημενη τιμη του ΦΠΑ και υποβαθρο την ισοτιμια πετρελαιου θερμανσης με κινησης.Το μοντελο ειχε ως βαση την ηθικοπλαστικη φαινομενικη πορεια των γεγονοτων η οποια μετουσιωνετε σε υποκουλτουρα περιεχομενου πορνο.
ΤΙΤΛΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗς"1.ΠΡΩΤΑ(θα την φαει)Ο ΠΟΛΙΤΗς.2.ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ(θα τα παρω απο εσας).3.ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ(viva de aggour).4.MNYMONIO(και μην ερευνα).

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΑΚΗς ΜΠΟΥΛΑΣ

ΣΑΚΗς ΜΠΟΥΛΑΣ(ΑΠΕΧΤΟς)Το καλυτερο διδυμο μαζι με zouga.













ARMY OF LOVERS

Ιστορία

Τα ιδρυτικά μέλη, που είχαν όλοι εργάστηκαν μαζί σε μια μπάντα που ονομάζεται Barbie, ήταν ο Αλέξανδρος Bard , Jean-Pierre Barda και Camilla Henemark (γνωστη και ως "La Camilla").

ΟΙ Army of Lovers είχε πολλές Top-10 επισκέψεις στο Eurochart.
Ενώ ο Αλέξανδρος Bard ήταν ο «εγκέφαλος» πίσω από το συγκρότημα, Jean-Pierre Barda ήταν το επιδεικτικό τραγουδιστής οδηγήσει σε επιτυχίες όπως Obsession,Israelism. Bard και Barda ήταν τα μόνα δύο συγροτήματα που ήταν παρόντες σε όλα τα διαφόρων επιχειρήσεων γραμμή του συγκροτήματος.Όταν La Camilla εγκατέλειψε το συγκρότημα το 1991, ήταν αντικαταστάθηκε από Michaela Dornonville de la Cour.
O Jean-Pierre, όταν ρωτήθηκε σχετικά με μια πιθανή επανασύνδεση, δήλωσε ότι δεν υπήρχαν σχέδια στο εγγύς μέλλον και ότι η εργασία τους είναι ένα «κόσμημα στο χρόνο" που δεν θα επαναληφθεί.
ALBUMS
Year Album Notes
Official band releases
1990 Disco Extravaganza Issued in the U.S. as Army of Lovers
1991 Massive Luxury Overdose
1993 The Gods of Earth and Heaven
1994 Glory, Glamour and Gold
1995 Les Greatest Hits Hits compilation album
2001 Le Grand Docu-Soap Hits compilation album
Le Remixed Docu-Soap Remix album
Other compilations
1997 Master Series 88-96 Hits compilation album
2004 14 Klassiker Hits compilation album
Members

* Alexander Bard
* Jean-Pierre Barda
* Michaela Dornonville de la Cour
* Dominika Peczynski
* Camilla Henemark











ΓΙΩΡΓΟς ΜΑΓΚΑς

ΓΙΩΡΓΟς ΜΑΓΚΑς(ΘΕΟς)
ΣΤΙΧΟΙ=ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ=ΤΕΝΤΟΠΑΝΑ ΠΡΙΜΑ ΒΕΡΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ=SANTA BARBARA RECORDS









ΕΦΗ ΘΩΔΗ

ΕΦΗ ΘΩΔΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ.

























(ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗς ROMBA FON)

ΜΠΟΚΟΛΗς

ΜΠΟΚΟΛΗς ο no2 μετα τον Γκουσγκουνη.



Sakis Rouvas του ΠΕΙΡΑΙΑ













ΨΙΝΑΚΗς(ΓΛΥΚΙΑ=με την καλη εννοια)






Αυτος ειναι ο Le Poure (ΘΕΑ,ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΙΛΕς)Τον θυμαστε?



(SANTA BARBARA RECORDS)part1















ΛΑΣ/ΚΟΣ

Ο ΔΙΔΑΣ=ΚΑΛΟΣ ΛΑΣ/ΚΟΣ ΜΑς ΜΙΛΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛ=ΛΗΝ=Ι=ΚΗΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΝΟΙ(ΜΠΕΡΛΟΥ=ΣΚΟΝΗ) ΚΑΙ ΕΛ=ΛΗΝΕς ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΕΟΙ ΓΙ ΝΑΜΗΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ. ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΛ=ΛΗΝΕΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝ=ΟΧΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΙΑς ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΡΧΗς ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΙΔΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙς ΤΟ ΠΑΤΑΜΕ.Ο ΑΡΧΙΔΙ=ΔΑΣ=ΚΑΛΟς ΘΑ ΜΑς ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΟΡΟ ΙΩΤΑ ΑΛΕΦΑ(ΑΛΦΑΒΗΤΑ)ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΛ=ΘΕΙ Ο ΧΑΡ=ΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝ=ΓΑΨΟΥΜΕ ΣΤΑ Α=ΡΧΙΔΙΑ ΜΑς.ΕΡΩΣΩ.

ΘΕΜΑ, ΜΑΘΕ & ΕΞ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΕΘΑ, ΠΕΡΙ ΤΟΝ ΠΑΣΣΑΡΗΝ
{(999 =)}_πQΘ = ΑΜΗΝ + ΝΕΚΤΑΡ + ΑΜΒΡΟΣΙΑ .°. ! !
Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ_{Ο ΠΑΡΗς ΕΙΧΕ ΜΙΑ} “ΟΥΔΕ_QΟΠΠΑ {= Q}_ΓΙΓΝΩΣΚΩΝ”_ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΕΠΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ.
“ΤΟ_Α_ΤΩΝ_ΕΛΛΗΝΩΝ__ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ__ΑΛΕΦΑ”__ΣΕΛΙΣ(ΣΕΛΙΔΑ,ΣΕΛΗΝΗ και σε ΔΕΝΕΙ){(12)}, ΤΟΜΟΣ Α ΗΕΛΙΟΥ(ΓΕΛΙΟΥ)
ΔΙΑΤΙ ΠΡΩΤΗ Η ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ(ΠΑΠΑΡΙ+ΖΟΥ=ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΖΕΙ ΤΟ ΠΑΠΑΡΙ), ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΣ Ο ΡΟΥΒΑΣ(ΚΟΥ+ΒΑς)ΤΕ ΚΑΙ {(17ος)}
Ο ‘ΡΑΚΙΤΖΗΣ(ΠΑ+ΚΙΤ+ΖΕΙς=ο θεος ΡΑ θα ζει στον ΚΙΤ) ΚΑΙ Η ΜΑΝΤΩ(ΜΑΝ=ανθρωπος θα κανει ντου) {(17η)} ΑΙ Η ‘ΡΟΥΣΛΑΝΑ(ρωσιδα+αννα) ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΝΤΗΝ(η κολα+ση του δαντη)
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ,_ΟΣΤΙΣ_ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ
"ΑΜΗΝ_ΑΜΗΝ_ΒΟΗΘΕΙΑ__ΑΜΗΝ"_ΔΕΝ_ΠΕΘΑΙΝΕΙ...!
Α. Ι Δ Ο Υ ΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑ, ΔΙΑΡΚΕΙ ΜΟΛΙΣ ‘ΈΝ ΛΕΠΤΟΝ, ΑΛΛΩΣ Η ΕΠΙΦΟΙΤΗΣΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.
Β. ΔΩΡΕΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΚ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΙΚΩΝ ΚΖ {(= 27)}… ΚΑΙ ΚΗ {(= 28)} ΑΡΙΘΜΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ…
Γ. ΙΔΟΥ : ΕΠΙΦΟΙΤΗΣΙΣ + Α = = ΗΛΙ + ΗΛΙ + ΦΟΙΤΗΣΙΣ .°. ! ! ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΜΑΘΕΣ;
Δ. ΕΓΡΑΦΗΝ ΕΚ ΤΩΝ {(24)} ΜΟΝΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ = Η ΒΑΒΥΛΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ, ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ ΤΩΝ ΩΔΕ ΛΑΙΣΤΡΥΓΟΝΩΝ… ΟΜΟΥ ΜΕΤΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ…
Ε. ΠΡΟΣ BUSE... ΤΕ ΚΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ ΠΥΡΓΩΝ(και στην μεση το ΑΓ+ΓΟΥΡΙ που εφαγαν.
F. ΠΡΟΣ ΠΑΠΑΝ, ΟΣΤΙΣ ΕΙΝΕ Ο ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΑΠΟ {(11. 2. 1996)}
ΤΟΥ ΕΚΘΡΟΝΙΣΘΕΝΤΟΣ ΘΕΟΥ {(2772)} ΕΤΩΝ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ, O ΙΑΠΕΤΟΣ =(ΑΕΤΟς,ΧΑΡΤΑΕΤΟς)
= {(6, 66 & 666 =)} : G O D = = D O G.°.!! Δ Ε ΑΥΤΟΥ Ο ΠΑΠΑΣ...!
Ζ. ΘΕΜΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ A. I. D. S. ΜΑΘΕ ΕΞ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ω Ν...!
Η. 'ΈΝ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΔΙΑ ΤΑ {(180)} ΕΤΗ, ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ(η σταση του πανα) {(1821)}...! ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ(βυζια αυτων), ΚΑΡΑΜΑΝ+ΛΗΣ(ΜΠΡΟΥς+ΛΗς), "17η ΝΟΕΜΒΡΗ"(ΕΒΡΙΖΟΜΕ τον ΝΟΕ), ΣΕΡΑΦΕΙΜ(ΣΕΡ+ΦΕΙΜ=ΚΥΡΙΟς ΜΕ ΦΗΜΗ), ΕΤΟΣ 20000 μετα Ωγιγιας κατα+στρφης(ειχε γινει η γη μπουρδε+λο=λεω μπουρ+δες=δες τις πορδες)


: Ο_+_Β_+_ΕΘΝ(Ω)ΔΙΔΑΣ+ΚΑΛΟΣ=(NINJA ουχι NITΣΑ)=Η +_ΘΕΩΝ_+ ΔΙΔΑ(miss) +_ΑΛΗΘΕΙΑ(ηλι+θεια) + ΛΑΣΚΟΣ(λας+κα=α+λασκα).°. ! !
ΤΗΝ {(11. 2. 1996)} ΕΞΕΘΡΟΝΙΣΑΜΕΝ ΤΟΝ ΔΙΑ {(2772)} ΕΤΗ ΘΕΟΝ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ
ΙΑΠΕΤΟΝ, ΤΟΝ {(6, 66 & 666(ιουδα εισε σεξυ)} : G O D = = D O G.(hot dog=harburger) ΔΕ ΑΥΤΟΥ Ο ΠΑΠΑΣ+(ΘΕΟΣ)ΑΡΗς=ΠΑΠΑΡΗς.
ΕΡΩΣΩ(Ε+ΡΩΤΑ=ΔΕΝ Α+ΠΑΝ+ΤΩ(ΜΑΝ+ΤΩ).FEFE(ΓΚΕ ΓΚΕ=ρε+γκα=ρε ΓΚΙΑ+ΟΥΡΙ=γ(ι)ΟΥΡΙ ΓΚΕλερ=dont do it FEδων.



Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

αννα γουλα

Η Άννα Γούλα, δεν είναι real person αλλά η πτυχιακή εργασία της φοιτήτριας της Σχολής Καλών Τεχνών Χαράς Κολαϊτη. Φοβερη πλακα και καυστικο χιουμορ.








zoυganelis

Ολοι θυμομαστε τον Γ.ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ που μεχρι και σημερα μας χαριζει χαμογελο.Εκτος οτι οι ταινιες του εχουν φοβερη πλακα περναει και μηνυματα.Οσοι θυμαστε  την σειρα της ΕΡΤ(Συμβολαιογραφος) να ξερεται οτι εχει γαψει την μουσικη.Ειμαι φανατικος θαυμαστης του και πιστευω οτι ο Γιαννης ειναι σχολη



























Ο Γιάννης Νικολάου Ζουγανέλης είναι Έλληνας μουσικός και ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 3 Φεβρουαρίου 1956 και κατάγεται από τη Μύκονο και τη Νάξο. Μεγάλη επίδραση στην μετέπειτα πορεία του άσκησε το γεγονός, πως και οι δύο γονείς του ήταν κωφάλαλοι [1].

Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στην προσχολική ηλικία στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών με τον ιεροψάλτη καθηγητή Θ. Θεοδωρακόπουλο στην βυζαντινή μουσική. Στο Ελληνικό Ωδείο σπούδασε κιθάρα με τους καθηγητές Χ. Εκμεκτσόγλου και Κώστα Τρίαντο και θεωρητικά με τον Αντίοχο Ευαγγελάτο. Συνέχισε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με αρμονία, ανώτερα θεωρητικά και πιάνο υπό την διδασκαλία των Πατρικίδη και Βώκου. Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των μουσικών του σπουδών έπαιξε ο συνθέτης Νίκος Μαμαγκάκης, που του δίδαξε ενορχήστρωση και ρυθμολογία.
Το 1975, με υποτροφία από το Υπουργείο Πολιτισμού (για το έργο του «Δέκα Βυζαντινά δοκίμια» μικρό συμφωνικό σύνολο και μικτή χορωδία), σπούδασε σύνθεση, ενορχήστρωση και όπερα στην Ακαδημία Τεχνών του Μονάχου, από την οποία και αποφοίτησε με άριστα.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο διεθνούς φήμης τουμπίστας Γιάννης Ζουγανέλης [2] (1938-2006) ήταν θείος του.

Τελείωσε την Αρχιτεκτονική Σχολή του Ε.Μ.Π.
Εργάστηκε για την ΕΡΤ γράφοντας μουσική σε θεατρικά έργα για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Η δισκογραφική του δραστηριότητα ξεκίνησε σε ηλικία δεκαπέντε χρόνων με το «Σώσον Κύριε τον Λαόν σου», από τη LYRA του Α. Πατσιφά. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί εξήντα έργα του. Είναι από τους ελάχιστους έλληνες συνθέτες ορχηστρικής μουσικής που έργα του έχουν κυκλοφορήσει σ’ όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα «Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει» (1980) από τη SONET MUSIC και τη CBS, «Ατρείδες» (1978) από της DEUTSCHE GRAMMOPHON στις Αγγλοσαξωνικές χώρες. Από το 2000 μέχρι 2004 πέντε CD του κυκλοφορούν σ’ όλο τον κόσμο από την VENOL.

Το 2002 απέσπασε το βραβείο D. SHARP για τις 500.000 πωλήσεις που ξεπέρασε το σύνολο των έργων του παγκοσμίως.

Έγραψε μουσική για τις τηλεοπτικές σειρές: «Mεγάλος ξεσηκωμός», «Συμβολαιογράφος», «Αργώ», «Για την τιμή και το χρήμα», «Λαυρεωτικά», «Αστροφεγγιά», «Η Κυρία μας», «Στην κόψη του ξυραφιού» και στα δικά του τηλεοπτικά προγράμματα. Έγραψε επίσης μουσική για μπαλέτο, συνεργαζόμενος με τον Γ. Μέτση, τη Λία Μελετοπούλου, το Πειραματικό Μπαλέτο Πειραιώς και με τους χορογράφους: Γ. Φλερύ, Β. Σειληνό, Λ. Ντεπιάν, Χ. Μανταφούνη, Α. Χατζή, Κων. Ψαρέλη, Ε. Πάλλη, Α. Γεωργίου, Δ. Παπάζογλου, Φ. Ευαγγελινό.

Συνεργάστηκε με τους θιάσους: Δ. Ποταμίτη στο «Θέατρο Έρευνας», Τζ. Καρέζη – Κ. Καζάκου, Μ. Κατράκη, Κ. Βουτσά, Θ. Βέγγου, τον Ευγ. Σπαθάρη, με το «Πειραματικό Θέατρο» του Δ. Τριβιζά, με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το θέατρο «Μοντέρνοι Καιροί», τον «Θίασο 81», το «Θέατρο της Ημέρας, το «Θεατρικό Σανίδι», με την «Εθνική Λυρική Σκηνή», με το «Πελοποννησιακό και Δωδεκανησιακό Θέατρο», στα «ΔΗΠΕΘΕ» Βέροιας, Λαμίας, Ιωαννίνων, Κοζάνης κ.ά.

Έγραψε μουσική για περισσότερα από εκατό θεατρικά έργα, αρχαιοελληνικά και σύγχρονα. Ανάμεσα σ’ αυτά συγκαταλέγονται έργα των: Αισχύλου, Σοφοκλή, Ευριπίδη, Αριστοφάνη, Μενάνδρου, Τερέντιου, Σαίξπηρ, Μολιέρου, Λόπε ντε Βέγκα, Λόρκα, Τ. Ουίλιαμς, Μπρέχτ, Γ. Σκούρτη, Μ. Τσικληρόπουλου, Μ. Ευθυμιάδη, Γ. Διαλεγμένου, Μποστ, Κ.Χ. Μύρη, Γ. Ξανθούλη, Σ. Φασουλή, Κ. Δήμα, Α. Θωμόπουλου.

Έγραψε μουσική σε πολυάριθμες κινηματογραφικές ταινίες. Έργα του παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση απονομής των βραβείων Βραβείο Νόμπελ το 1996.

Δίδαξε μουσική, με έμφαση στην απελευθέρωση των εκφραστικών μέσων και την φιλοσοφία των ήχων και της μουσικής, στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Δήμου Αγ. Βαρβάρας. Επίσης είναι μέλος της «Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων», της ΕΜΣΕ (Ένωσης Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδας, της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος) και του ΣΕΗ (Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών).

Έχει βραβευτεί από τον ΟΗΕ και τη UNICEF για τη συνεργασία και διδασκαλία του σε παιδιά με αναπηρία για το σύγγραμμά του «Οι Προσωπικότητες δημιουργούνται με τη διαφορετικότητα».

Το 2008 βραβεύτηκε από το Κέντρο Μελέτης και Έρευνας Ελληνικού Θεάτρου – Θεατρικό Μουσείο, με το έπαθλο «ΤΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ» για τη διετία 2006-2008.

Είναι επίτιμος καθηγητής της Ακαδημίας του Μονάχου, όπου συμμετέχει ενεργά στην δημιουργία έδρας ελληνικής μουσικής. Έχουν δημοσιευτεί οι εξής διατριβές και διδακτορικές του μελέτες: 1) «Η σημασία να εκτίθεσαι» 2) «Απελευθέρωση των εκφραστικών μέσων στις μουσικές και θεατρικές ερμηνείες» 3) «Η συνείδηση στη ζωή και τις τέχνες» 4) «Το φρόνημα στο λόγο και τη μουσική» 5) «Σύγχρονη μουσική μορφολογία».

Διδάσκει στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή "Μοντέρνοι Καιροί"

Από το 2000 έχει δημιουργήσει τη δισκογραφική εταιρεία ΑΥΛΟΣ. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 40 CD’s νέων Ελλήνων δημιουργών.

Τραγούδια του έχουν τραγουδήσει: Π. Αστεριάδη, Θ. Δημήτριεφ, Μ. Δημητριάδη, Α. Μάνου, Β. Παπακωνσταντίνου, Σ. Μπουλάς, Ι. Σιδέρη, Τ. Τσανακλίδου, Μ. Τανάγρη, Ε. Δήμου, Γ. Νταλάρας, Σ. Ζανίνου, Γ. Κούτρας, Σ. Σπυριδάκης, Ιφ. Γιαννοπούλου, Μ. Κατινάρη, Β. Μπονάτσος, Ι. Μιχαηλίδης, Ν. Παναγιώτου, Β. Ασημάκης, Ν. Τρίκη, Η. Παπαχαραλάμπους, Γ. Χαλκιάς, Φ. Φιλίππου, Αγγ. Ηλιάδη, Ε. Ζουγανέλη, Π. Μουζουράκης, Γ. Μυλωνάς, Λ. Μπαλάφας, Α. Βαλαρούτσος, Ά. Κωνσταντόπουλος, Π. Κοντογιαννίδης, Β. Μπαμπούνης, Μ. Πολυχρονίδη, Τ. Σκούρας, Μ. Άνθης και τα Συγκροτήματα Αρμός, Soulbro, Daniel Allen, Β. Μπεθανοπούλου, Μ. Νεόφυτος, κ.ά.

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Teliomenogr

Το ιστολογιο αυτο δημιουργειται με σκοπο την σατιρα της καθημερινοτητας και  χιουμοριστικες καταστασεις του παρελθοντος  στο να καυτηριαζουμε αλλα και να ξεφευγουμε λιγο απο την κατασταση που εχει δημιουργηθει στην teliomeni gr(eece).Καλη διασκεδαση και stay alert.